De ce suntem

WWW.DECURION.RO

DEMISIA RAED ARAFAT!

Au suferit prea mulți din cauza incompetenței, aroganței si a lipsei de onoare si respect.

www.decurion.ro

DE CE SUNTEM

Considerăm că într-o lume normală, civilizată si democratică, cel care nu își face treaba este înlocuit. Acest fapt este valabil și pentru noi înșine. Dacă oricare dintre noi nu își face treaba este înlocuit profesional. Așa se întâmplă oriunde și niciodată ulciorul nu merge la apă de multe ori.

Domnul Raed Arafat, în calitate de secretar de stat la Ministerului Sănătății, a luat atitudine in cazul tragediei de la maternitatea Giulești. A ieșit in față, ne-a vorbit, a tinut conferințe de presă pe acest subiect. A promis că se vor lua măsuri pentru a se evita asemenea tragedii. Și-a asumat promisiuni, ulterior dovedite deșarte.

A urmat, din păcate, tragedia Colectiv. Prima reacție a domnului Raed Arafat a fost “NU IMI DAU DEMISIA”. Nici urmă de umanitate, de solidaritate, de empatie, regret sau mai ales SCHIMBAREA PROMISĂ.

SURSA

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/prima-reactia-a-lui-raed-arafat-in-scandalul-interventiei-de-la-colectiv-nu-imi-dau-demisia-1206691

În 14 noiembrie, o altă tragedie a lovit Romania, aproximativ un scenariu similar, si mai ales un rezultat tragic: oameni arsi de vii.

A treia oară!

Dintre noi, cetățeni români, au murit chiar și bebeluți, au murit tineri si bătrâni deopotrivă. Au ars de vii cu toții, iar alții au rămas cu sechele pe viață.

Mâine ai putea fi tu, sau cineva drag ție. Noi suntem convinși ca va urma si a patra tragedie, de aceea macar vrem sa incercam să prevenim… atât cât putem, prin aceasta simplă inițiativă civică, democratică, legală si constituțională.

De ce? S-ar fi putut preveni? S-ar fi putut gestiona si întâmpina altfel? Noi nu avem raspuns la aceste întrebari, însă un lucru știm sigur: Domnul Raed Arafat, în calitate de șef al situațiilor de urgență pe toată țara, este la a treia abatere.

După fiecare tragedie, niciun fel de măsură pentru prevenire nu s-a luat. Pentru că nu i-a păsat. Pentru că domnia sa, Raed Arafat, își construiește o carieră și ambiție din foc si scrum, peste cadavrele romanilor. Fără niciun fel de empatie, onoare, sau respect pentru toți ceilalți cetățeni români.

Ține cu dinții de funcție, ne sfideaza morții, cât și rudele celor arși de vii.

Când ar fi putut, încă după Tragedia Giulești:

1) Să facă o evaluare la nivel național, în primul rând a tuturor spitalelor de orice fel, în sensul în care putea identifica probabilitatea unor cazuri de risc crescut. Chiar dacă dura un an această evaluare, s-ar fi putut face o statistică cu:

– Bulină roșie – spital cu instalație electrică depăsită sau suprasolicitată. Cum rezolvăm?
– Bulină portocalie – spital cu ieșiri de siguranță insuficiente. Cum rezolvăm?
– Bulină galbenă – Spital cu personal insuficient, sau dotări insuficiente. Cum rezolvăm?
– Bulină verde – spital sigur, un exemplu pentru alte institituții.

Și măcar știam.

După aceea s-ar fi putut face o evaluare natională a celorlalte instituții publice și chiar și private. Bulină roșie, bulină galbenă, verde…fără amenzi sau nenorociri pe capul oamenilor. Doar solidaritate, pentru îmbunătăți, pentru a preveni. Pentru ca măcar să știm în avans.

Măcar o priză să fi schimbat, la inițiativa lui bineînțeles. Poate directorii de spitale au schimbat o priză. Dar nu și Raed Arafat.

În acest sens, noi considerăm că domnul Raed Arafat trebuie să își dea demisia pe criterii de incompetență. Situația îl depășește și l-a depășit dintotdeauna.
Nu ne interesează pe ce criterii a fost numit in această funcție, nu ne interesează pentru ce și de ce.

Tot ce știm, argumentat, este că sub conducerea și promisiunile domnului Raed Arafat, au murit români cu zile, arși de vii și niciodată domnia sa nu a luat atitudine cu adevărat pentru a preveni. Nu pentru a salva. Pe cât posibil nu trebuie să mai ajungem în astfel de situatii pentru a salva. Noi trebuie să prevenim și să facem tot ce ne stă omenește în puteri…

…pentru A PREVENI.

Altul la rând, Raed Arafat nu este șef pe vecie. Trebuie să mai existe și alți experți în toată Romania, pentru a-l înlocui.

Și cum domnul Raed Arafat nu are pic de onoare, empatie stau stima de sine pentru a-și da singur demisia in urma acestor tragedii., existăm noi – Decuria.

Existăm noi. Acum suntem zece.